Početak rentiranja
Završetak rentiranja
Izaberite vozilo
Lokacija preuzimanja vozila
Ime i prezime *
Vaša E-Mail adresa *
Vaš broj telefona *

Nacini PlacanjaNEKRETNINE CRNA GORA

7 savjeta pri rentiranju vozila u Crnoj Gori


Image

Poznato je da izuciti novu zemlju najbolje ako se krecete sa automobilom. Takodje rentiranje automobila obezbedjuje vozacu jos jednu dragocjenu priliku testirati novo za njega auto prilikom voznje.

 

I da bi tokom iznajmljivanja automobila u Crnoj Gori smanjiti rizik od nepotrebnog gubljenja vremena i novca, pratite racionalna pravila i preporuke, koje daju vama MontenegroCar Rent a Car:

 

1. Prije potpisivanja ugovora o iznajmljvanju auta pazljivo procitajte uslove najma automobila i osiguranja. Obratite posebnu paznju na osiguranje gradjanske odgovornosti i fransize, ako ona  ima u ugovoru. Fransiza je deo stete koji na osnovu zakljucenog ugovora o osiguranju osiguranik snosi sam. Taj deo se pojavljuje kao odredjeni novcani iznos ili procenat stete. Prisustvo fransize u ugovoru – je minus za iznajmljivaca, jer osiguravajuca kompanija placa za osiguranje manje na taj iznos pri osiguranom slucaju.

 

2. Kao garanciju placanja mnoge rent-a-car kompanije u Crnoj Gori blokiraju odredjenu sumu novca na kreditnim karticama do kraja izdavanja auta. Odredite kada i pod kojim uslovima kompanija moze koristiti novac, kao i uslove i trajanje povlacenja blokade.

 

3. Prilikom potpisivanja ugovora o rentiranju auta pazljivo pogledajte iznajmljeno vozilo u prisustvu menadzera kompanije, napisite sve nedostatke u izgledu vozila (ogrebotine, udubljenja, pukotine na prozorima i farovima, odsutstvo felni, alata, podmetaca i td) u posebnom obrascu. Zahtevajte da menadzer kompanije potpise ili stavi pecat firme na vasem primjerku ugovora.

 

4. Isto tako odredite kolicinu goriva u rezervoaru. U vecini uslova ugovora o rentiranju auta  predvidjeno je povratak automobila sa ne manjim nivoom goriva nego sto je bilo prije izdavanja automobila. Ako je nivo goriva u toku vracanja vozila manji od odredjenog pri iznajmljivanju, postoji mogucnost placanja za gorivo po vazecim tarifama.

 

5. U slucaju nesrece ili drugog incidenta sa automobilom morate postupati u skladu sa zakonima Crnoj Gori, pravilima vaseg zakupa i osiguranja. Po telefonu pozovite vasu kompaniju, gdje ste iznajmili auto i prijavite incident. U vecini slucajeva obavezno pozvati i policiju. Takodje postoje pravilo da vlasnici osiguranih vozila u manjim nesrecama mogu sami da naprave zapisnik o incidentu. Ovo pravilo ne vazi za zakupca auta, ono zahtjeva prisustvo vlasnika. Ako mozete, slikajte posledice nezgode na kameri ili mobilnom telefonu.

 

6. Provjerite dokumenta na automobil (saobracajna dozvola, polisa osiguranja (ugovor o osiguranju), zeleni karton, osiguranje putnika, ugovor iznajmljivanja automobila, Evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi), nakon sto su njih pokazali saobracajnoj policiji ili na granici.

 

7. Na kraju trajanja iznajmljivanja automobila u toku vracanja auta uzmite od menadzera rent-a-car kompanije ili drugog ovlascenog lica potpis na dokumentima koja bi potvrdila vracanje auta u cjelosti i sigurnosti. U roku od mjesec dana nakon zavrsetka iznajmljivanja auta cuvajte sva dokumenta, koja ste dobili u toku iznajmljivanja.

 

 

Zelimo vam prijatno putovanje!

 

 

Kontaktirajte nas
info@montenegrocar.com
+382 68 248 040
+382 68 543 313

Copyright © 2019 MontenegroDom All rights reserved.